نحوه شکایت از اقدامات دستگاهای دولتی و عمومی غیر دولتی و مأمورین آنها طبق قانون جدید دیوان
☑️ آیا میدانید:
نحوه شکایت از اقدامات دستگاهای دولتی و عمومی غیر دولتی و مأمورین آنها طبق قانون جدید دیوان
مستندا به تبصره های ۳و۴و۵ ماده ۱۶ قانون جدید دیوان عدالت اداری شکایت از دست گاه های دولتی و مأمورین آنها به قرار ذیل است:
۱- از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون (۲۲ خرداد ۱۴۰۲)تصمیمات و اقدامات دستگاههای دولتی و عمومی غیردولتی و مأمورین آنها ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ به اشخاص مقیم داخل کشور و یکسال برای اشخاص مقیم خارج از کشور قابل شکایت در دیوان است.
۲- دستگاه ها و مأمورین مذکور مکلفند هرگونه تصمیم و اقدام قطعی خود را که در مورد اشخاص ذینفع اتخاذ می نماید، به آنها ابلاغ کنند.
۳-در مواردی که اشخاص ذی نفع تقاضای انجام امر اداری یا خودداری از انجام آن را دارند، ابتدا باید تقاضای خود را به دستگاه مربوط ارائه دهند
۴- آن دستگاه مکلف است ضمن ثبت درخواست و ارائه رسید، حداکثر ظرف سه ماه به صورت کتبی پاسخ قطعی را (نفیأ یا اثباتأ) به ذینفع ابلاغ نماید مگر اینکه در سایر قوانین ظرف زمانی معینی برای پاسخگویی دستگاهها و مأمورین مذکور مشخص شده باشد.
یا فوریت موضوع، اقتضای زمان کوتاهتری را داشته باشد.
۵- چنانچه با انقضای مهلت مذکور، آن دستگاه از ابلاغ پاسخ مقتضی خودداری نماید، ذینفع می تواند با رعایت مواعد مذکور دربند یک، از زمان انقضای مهلت پاسخ و معاذیر قانونی یا شرعی، در دیوان طرح شکایت کند.
۶- عدم پاسخگویی و استنکاف از ثبت درخواست و ارائه رسید به اشخاص متقاضی، تخلف اداری محسوب می شود و چنانچه شاکی خواسته خود را از طریق اظهارنامه قانونی یا طرق قابل اثبات دیگری به دستگاه ذی ربط ارسال نموده باشد، مبدأ محاسبه مهلت مقرر از زمان وصول این درخواست می باشد.
۷- تصمیمات و اقدامات دستگاهها و مأموران که قبل از لازمالاجرا شدن این قانون به ذینفع ابلاغ یا اعلام شده و یا وی به هر نحوی از آن اطلاع یافته و تا تاریخ مذکور نسبت به آن در دیوان طرح شکایت ننموده است، ظرف مدت ششماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون، قابل شکایت در دیوان می باشد.
۸- در صورتی که احراز شود شخص ذینفع، معاذیر قانونی یا شرعی داشته است، مدت زمان معذوریت به مهلت مذکور در این تبصره، اضافه می شود.