نحوه و تفاوت ارزیابی ها برای کمیسیون ماده ۹۹ و ماده ۱۰۰ قانون شهرداری

نحوه و تفاوت ارزیابی ها برای کمیسیون ماده ۹۹ و ماده ۱۰۰ قانون شهرداری

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

۱- الف، مستفاد از تبصره ۲ ذیل بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری مصوب ۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی، وظیفه جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از حریم مصوب شهرها، برعهده استانداری­ها و واحدهای زیرمجموعه آن­ها در حوزه خارج از حریم شهری (یعنی فرمانداری، بخشداری و دهیاری) است و مقررات ماده ۱۰۰ قانون شهرداری قابل تسری به مقررات موضوع تبصره فوق­الذکر نمی­باشد.

ب، با توجه به بند «الف» پاسخ، پرونده مربوط به تخلف ساختمانی باید وفق تبصره ۲ ذیل بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری جهت تعیین تکلیف مطرح و مطابق رأی کمیسیون مربوطه رفتار شود.

۲- منظور از قیمت روز «اعیانی تکمیل شده»، محاسبه قیمت روز اعیانی آخرین وضعیت ساخت بنای خلاف است؛ یعنی قیمت روز اعیانی ساخته شده در زمان جلوگیری از ادامه ساخت باید مورد محاسبه قرار گیرد.

۳- ملاک تعیین و محاسبه جریمه تخلفات ساختمانی سال وقوع تخلف ساختمانی است و باید بر اساس قیمت کارشناسی روز تخلف جریمه تعیین شود. افزایش قیمت یا افت آن هیچ تأثیری در قضیه ندارد.

۴- الف، قانون­گذار در تعیین جریمه تخلفات ساختمانی موضوع صلاحیت­های کمیسیون­های مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری نظر متفاوتی دارد. ملاک تعیین جریمه در پرونده­های کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، ارزش معاملاتی سال وقوع تخلف است که هم شامل ارزش عرصه و هم اعیانی ملک می­شود؛ در حالی­که در پرونده­های کمیسیون ماده ۹۹ قانون شهرداری، ملاک تعیین جریمه فقط بر اساس قیمت روز اعیانی تاریخ وقوع تخلف می­باشد.

۴- ب، قیمت روز اعیانی تکمیل شده در هر مورد تخلف ساختمانی باید با توجه به شرایط خاص آن، ارزیابی و با جلب نظر کارشناسان ذی­صلاح تعیین قیمت شود و تعیین قیمت واحد و به صورت کلی و با تهیه جدول عمومی صحیح نیست.

رضا کیوانلو وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *